19/12/2022 10:16

CON okupio najznačajnije ljude kreativne industrije!

Tokom dva dana vikenda, 17. i 18. decembra, muzička konferencija CON, kao deo projekta Rivers 2 Communities, spojila je na jednom mestu mnogobrojne važne ličnosti iz sveta kreativne industrije, ali i muzičare i bendove, sa ciljem povezivanja profesionalaca, umetnika i publike.

Sa stručnjacima iz različitih sektora kreativne industrije, razgovarali smo o značaju međusobnog umrežavanja, o iskustvima na domaćoj i regionalnoj festivalskoj sceni, o klabingu i lajv nastupima, a posebno o tome kako u ovoj industriji „biti samo svoj“.


Tokom drugog dana CON-, bavili smo se i art bioskopima i njihovim značajem u aktuelnom društvenom kontekstu, burn out sindromom, mestom vizuelne umetnosti u javnim prostorima i na open air festivalima, ženskom prespektivom i iskustvima u svetu umetnosti i kreativnih industrija, kao i pitanjem sponzorstava kulturnih događaja, a i sami umetnici/muzičari dali su kroz poslednji panel svoj ugao gledanja na ova pitanja.


Uživali smo u koncertima vrhunskih bendova iz Srbije i Mađarske kao što su Artan Lili, KOIKOI, Bolesna štenad, Tudósok, Lucy Dreamin', Testet ölt, Tapan. U SKCNS Fabrika imali smo priliku da pogledamo i izložbu koja je predstavila vizuelni identitet Malomfestivala koji je ovom prilikom ponudio publici ulaznice po promo ceni.


Foto: Vladimir Veličković