20/03/2019 08:13

Cirkus gradi poverenje i na severu Vojvodine!

Nakon turneje po jugozapadnoj Srbiji, naš savremeni cirkus sad ide na sever Vojvodine! Idemo u srednje škole u Kikindi, Subotici i Bačkoj Topoli da pokažemo šta su novosadski srednjoškolci u projektu “Cirkus gradi poverenje” napravili za svoje vršnjake, razgovaramo sa učenicima o temama predstave, odnosno o toleranciji, razumevanju drugog i drugačijeg, predrasudama, nasilju i ekstremizmu. Pored toga, učenici koji budu želeli, moći će da nauče osnove akrobatskih veština koje su videli u predstavi “Ja umem da govorim”.


Od 25. do 27. marta naš, sad već, putujući cirkus gostovaće u gradovima na severu Vojvodine u kojima je stanovništvo multietničko. Cilj projekta je da kroz kreativan i umetnički rad na polju savremene scenske umetnosti i kreativnih industrija, podstakne srednjoškolce na borbu protiv predrasuda o različitosti, kao i prevenciju i suzbijanje nasilnog ekstremizma.

Jedva čekamo da se upoznamo sa mladim ljudima iz Tehničke škole u Kikindi, Tehničke škole “Ivan Sarić” i Politehničke škole u Subotici i Gimnazije “Dositej Obradović” u Bačkoj Topoli i da saznamo kakva je kod njih situacija, kako razmišljaju o ovim temama i šta rade povodom toga.

Projekat realizuju udruženja Cinema City, Kreativni Pogon i Ludifico, zahvaljujući podršci Misije OEBS-a u Srbiji i Britanske ambasade u Beogradu.