28/12/2019 13:49

Cinema Now – novi format, dobro poznat koncept

Osvrt na najuspešnije projekte Udruženja Cinema City u 2019. godini

Cinema Now je tokom dva dana u Kulturnoj stanici Svilara posetilo 5.000 ljudi, što na koncertima, što na projekcijama filmova.


Tokom dva dana, na četiri lokacije u novosadskoj kulturnoj stanici Svilari i u obližnjoj Kožari publika je imala priliku da pogleda 16 ostvarenja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije...

Većina autora filmova bili su naši gosti tokom dva dana, a po ugledu na sesije poznate sa Cinema City festivala, organizovali smo sa njima razgovore (Q&A) nakon projekcija.


Osim filma, publika je na Cinema Now uživala i na koncertima kultnog garažnog benda Repetitor, beogradskog alternativnog sastava E-Play, indie, rock ‘n’ roll, afro pop grupe Fran Palermo i duo Bernadet Brešćanski i Viktorie Taškovič.

Na kraju, a ne manje važno, treći segment festivala bio je Art program, kao još jedan deo K3CI projekta, u okviru kojeg su se publici u Novom Sadu predstavili Viktor Kiš, sa svojim skulpturama, Anica Draganić i Maria Silađi, sa izložbom „Svilara kao generator prve industrijske zone u Novom Sadu“ i izdavačka kuća Symposion sa svojim izdanjima.

Cinema Now je novi format događaja, dvodnevni pop-up festival koji spaja dobre filmove, dobru muziku, i atraktivni, nekada industrijski, prostor koji sada iščitavamo kao zonu kulture.