03/06/2010 18:35

Cinema City žurka otvaranja u subotu

Čuvena holivudska glumica Džulijet Luis otvoriće filmski festival Cinema City 5. juna u Novom Sadu. Džulijet će sa svojim novim bendom „New Romantics” te večeri nastupiti u okviru muzičkog otvaranja festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Pored uspešne filmske karijere Džulijet Luis je oduvek gajila veliku ljubav prema muzici. Prethodnih nekoliko godina aktivno je širom sveta nastupala sa svojim sada bivšim bendom ”Juliette and the Licks”, a iza njih je i četiri studijska albuma. Naša publika imala je priliku da ovaj energični bend čuje i vidi na Exit festivalu 2008. godine.

Za muzički program festivala Cinema City ove godine će biti zaduženi i The Good Guys, audio-vizuelni duo iz Novog Sada koji čine producent Bojan Čizmić, poznat i kao DJ Cell D, i grafički dizajner Andrija Kovač čiji je pseudonim Xtrapurified. Oni će, zajedno sa Džulijet Luis, otvoriti festival 5. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi, a ove godine potpisuju i zvaničan saundtrek festivala Cinema City.

The Good Guys poznati su po atraktivnom živom nastupu koji kombinuje isključivo autorsku muziku i sinhronizovanu videografiju. Inspirisani retro zvukovima i estetikom sint-popa, fanka i brejkdensa, dinamični duo donosi pravi odgovor na rad elektronskih velikana kao što su Daft Punk ili Chemical Brothers. Ove “disko nindže” imaju više od 30 autorskih pesama i veliki broj remiksa, kao i dugu istoriju nastupa sa nekim od najvećih imena elektronske scene. Započinju svoju karijeru setom na Exit festivalu u julu 2008. godine, a do sad su nastupali sa klupskim velikanima poput Terencea Fixmera, Hot Chipa, Gorillaz Sound System, Martelom, Adamom Freelandom i mnogim drugima. Poslednji u nizu fenomenalnih nastupa bio je u Beogradu, 24. aprila, rame uz rame sa bendom Faithless.

Pored Džulijet Luis i benda The Good Guys, na žurci otvaranja, 5. juna, nastupiće još i odlični E Play, potom Rahmanee i Svi na pod.

Početak muzičkog dešavanja na Petrovaradinskoj tvrđavi je 20h. Zbog izuzetnog interesovanja očekuje se veliki broj posetilaca, stoga je najvažnije, da bi se izbegla gužva, doći na vreme.