13/03/2013 12:27

Cinema City u saradnji sa festivalom DORF predstavlja: Film It LouDThis programme is
funded by the EU

U ponedeljak, 11. marta 2013, zvanično je počeo novi projekat „Film It Loud“ u saradanji festivala DORF iz Hrvatske i Cinema City iz Novog Sada. Projekat je podržan od strane IPA prekograničnog  programa Hrvatska-Srbija koji finansira EU. Projekat u trajanju od godinu dana, sadržavaće brojne aktivnosti koje će se održavati jednim delom tokom pomenutih festivala ali i nakon istih.

Film It LouD“ posvećen je muzici i filmu u njihovom najlepšem spoju. Kroz brojne radionice vođene iskusnim profesionalcima, masterklasove koje će držati EU eksperti, i praktičan rad koji će se ogledati u stvaranju filma posvećenog jednom muzičkom spektaklu, grupa odabranih mladih filmskih autora iz Srbije i Hrvatske, imaće šansu da dokaže svoj talenat i produbi svoje znanje i umeće.

Posetioci oba festivala, pri tom, imaće priliku da uživaju u „Film It LouD“ filmskim selekcijama, kao i da bolje upoznaju srpsku i hrvatsku muzičku scenu.

Film It LouD“ je osmišljen tako da otvori nove mogućnosti mladima iz sveta filma i muzike, da poveže dve vrlo interesantne filmske i muzičke scene, stvarajući nove koprodukcijske saradnje i kreativna prijateljstva između Hrvatske i Srbije.