29/12/2016 20:02

Cinema City u Erasmus + programu!

Mladi, kreativnost i šanse za zapošljavanje teme su koje će biti u fokusu Udruženja Cinema City u narednom periodu! Oslanjajući se na bogato iskustvo organizacije festivala, izložbi, koncerata i drugih kulturnih događaja koji su mobilisale veliki broj profesionalaca i publike, želimo da podelimo svoja iskustva kako bi mladi otkrili uzbudljivi svet kreativnih industrija.

Osnaživanje mladih i potencijali kreativnih industrija su okosnica međunarodnog projekta „FeeLMS for Creativity“, jednog od 17 odobrenih projekata u okviru omladinske komponente Erasmus + programa Evropske unije. U naredne dve godine, Udruženje Cinema City će zajedno sa partnerima iz Italije - Sineglossa, Hrvatske - Udruga Domino, Mađarske - Pro Progressione i Srbije - Kulturanova omogućiti razmenu iskustava i unapređenje veština omladinskih radnika. 


Cilj projekta je da se mladi širom Evrope podstaknu da na inovativan način istraže brojne mogućnosti kreativnih industrija za stvaralaštvo, zapošljavanje i mobilnost. Kroz seriju susreta, kreativnih radionica i upotrebu specijalno dizajnirane platforme za elektronsko učenje, mladi iz četiri zemlje će imati mogućnost da upoznaju, uče i steknu nove veštine potrebne za organizaciju događaja, istraže inovacije u radu sa publikom, koriste interesantne digitalne aplikacije i ostvare sopstvene kreativne ideje.

Više informacija o projektu uskoro!