27/06/2014 10:00

Cinema City petak: Bogat filmski repertoar i muzički program!

Program šestog dana festivala Cinema City, u sali pet bioskopa Arena Cineplex, počinje u 15h filmom „Zašto se ne igraš u paklu?“ kontroverznog japanskog autora Siona Sonoa, potom, uživajući u originalnoj japanskoj kinematografiji, nastavljamo već u 17:30h filmom kultnog Takašija Mikea - „Doušnička pesma: Tajni agent Reiđi“.

U 20h sledi film selekcije Nacionalna klasa „Kad ljubav zakasni“ Ivana Stefanovića, a nakon ovog domaćeg ostvarenja pogledajte „Katedrale kulture“, dokumentarni 3D film koji potpisuje šest odličnih reditelja, među kojima su Vim Venders i Robert Redford.

Program u sali dva Arena Cineplex, u 15:15, počinje filmom „Vis-A-Vis“ talentovanog Nevia Marasovića, a potom u 18h sledi „Besplatan ulaz“ autorke Ivon Kerekđarto - avanturističko putovanje u doba zrelosti, letnja mladalačka drama koja se vrti oko divljeg ali još nesigurnog odnosa između dve najbolje drugarice, i to na putu za muzički festival Siget!

Popuni prazninu”, višestruko nagrađivano ostvarenje rediteljke Rame Burštajn, biće prikazano u 20:15h, dok je 22:30h termin za eksperimentali “Karpoputnik” takmičarske selekcije Fresh Danube Films.

Film o fantastičnoj muzici i bendu “LCD Soundsystem: Umukni i sviraj hitove” sledi u 21h u sali jedan bioskopa Arena Cineplex. Ukoliko ste propustili prvu projekciju ovo filma – onda je ovo pravo vreme za uživanje u fenomenalnom zvuku i priči ovog kultnog benda.

U MSUV, u kino sali, u 14h pogledajte energični dokumentrac selekcije Planet Rock – “Death Metal Angola”. Od 16h sledi “Album 61”, dokumentarno ostvarenje o jednom specifičnom odnosu između oca i sina, mentora i genija. Vreme za odlične filmove Up to 10.000 bucks selekcije i danas počinje u 18:30 – pogledajte: “Ovih dana”, “Više od dva sata”, “Linije neba”, “Život je”.

Na istoj lokaciji slede reprizne projkecije dva Planet Rock filma – u 21h ne propustite “Van utabanog puta”, filmsku priču o spektakularnom muzičkom fenomenu Buraka Som Sistema, dok u 22:30h moći ćete da uživate u hitovima legendarnog Pitera Gabrijela u filmu “Piter Gabrijel: Povratak na front”!

Amstel open air počinje pričom o još jednoj muzičkoj legendi – u 21:15h pogledajte film “Moj zanat” o jedinstvenom Arsenu Dediću, a potom u 23:30h pogledajte "Krvavo leto" Onura Tukela!

Druga festivalska lokacija na otvorenom, Nestea open air, u 21h predstavlja kultni domaći film "Miris poljskog cveća" Srđana Karanovića, dok će film koji govori o snažnoj ljubavi i strasti prema biciklizmu, “Bicikli pričaju priče” biti prikazan u 23:30h!

Pregled filmskog programa završavamo projekcijama filmova kratkog metra selekcije Cinema City Shorts, koji će biti prikazani u periodu od 18h do ponoći u galeriji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

I za kraj, muzički program festivala večeras će upotpuniti žurka pod nazivom “Best regional music video award party” kao deo Danube Festivals Network projekta, koji Cinema City realizuje sa festivalima EXIT i MIKSER. Na platou ispred MSUV nastupiće fantastični E-PLAY sa početkom u 21h, a pored toga posetioce će moći da pogledaju projekcije najboljih muzičkih video spotova regiona na fasadi MSUV. U pravcu dobrog raspoloženja povešće vas i muzika koju će za vas puštati Cinema City Resident DJ u atrijumu Muzeja. Ulaz je slobodan, ponesite dobro raspoloženje i dođite da se družimo!