30/08/2013 15:27

CINEMA CITY nastavlja da beleži uspehe!

Nakon izuzetno uspešnog otvaranja festivala pred do poslednjeg mesta ispunjenom salom i projekcije filma FINAL CUT LADIES AND GENTLEMEN koji je publika oduševljeno prihvatila, CINEMA CITY okuplja sve veći broj ljubitelja filma.

Projekcije filmova svrstanih u selekciju Nacionalna klasa ispunjene su do poslenjeg mesta. Nova festivalska lokacija, Amstel Open Air, uspešno je zaživela i ispostavlja se da je reč o prostoru idealnom za projekcije na otvorenom! 

Prethodnih večeri publika je naročito  uživala u filmovima iz selekcije Planet Rock.

Ponosni smo što su projekcije filmova Želimira Žilnika, kome je na otvaranju festivala dodeljena nagrada Ibis za doprinos svetskom filmu, ispunjene mladima koji žele da se upoznaju sa stvaralaštvom ovog vrsnog umetnika, ali i starijim sugrađanima koji su godinama bili svedoci plodnog umetničkog rada ovog velikog reditelja.

Ponosni smo što su i projekcije filmova gosta festivala, izraelskog reditelja Erana Riklisa, naišle na izuzetno prihvatanje kod publike festivala - gotovo svaka sala prilikom projekcije Riklisovih ostvarenja bila je ispunjena do kraja.

Projekcije u Galeriji Matice srpske koje su prikazivale filmove selekcije Beldocs@Cinema City bile su zapažene i veoma posećene, i filmovi ovog programa najčešće bude diskusije i polemike o često kontroverznim i veoma zanimljivim temama o kojima govore.

U preostalim nastavljamo da jurimo za nama najdražim rekordima - što većem broju posetilaca koji cene umetnost i uživaju u kvalitetnom filmu!