24/07/2010 09:46

Cinema City na SFF-u

Jedan od najprestižnijih filmskih festivala u regionu, Sarajevo Film Festival, svečano je otvoren sinoć, u 20:30h projekcijom filma „Circus Colombia“ oskarovca Danisa Tanovića. U sklopu zvanične ceremonije otvaranja dodeljeno je i Počasno priznanje Srce Sarajeva Dieteru Kosslicku, direktoru Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu. U ime Sarajevo Film Festivala, nagradu Kosslicku je uručio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.


Na festivalu se nalaze i organizatori festivala Cinema City, koji će u ponedeljak,  26. jula, u Festivalskom centru (Dom Armije) održati promotivnu žurku Festivala filma i medija Cinema City. Na dešavanju pod nazivom Cinema City Party nastupiće Marcelo, i Jaro, Gari & Lega. Pored organizatora na festivalu su i dvadeset studenata, koji su prošli konkurs „Cinema City te vodi na SFF“.

Srbiju će ove godine u takmičarskom programu SFF-a predstavljati film „Tilva Roš“ reditelja Nikole Ležaića, kao i dokumentarni film „Mica i okolne priče“ Milana Nikodijevića, koji je publika festivala Cinema City imala prilike da premijerno pogleda u okviru selekcije Cinema City Shorts.