29/08/2019 01:51

Cinema City na Gradić festu

Cinema City na predstojeći Gradić fest donosi dva programa u okviru projekta K3CI - Producentski forum i koncerte tri uzbudljiva, alternativna benda iz Mađarske pod nazivom „Nova mađarska muzička scena“, kao i Silent Cinema kutak.


PRODUCENTSKI FORUM – mesto na kojem će se tokom dva dana i na deset sesija razgovarati o procesu upravljanja nekim događajem ili festivalom počinje u četvrtak, 29. avgusta u 11 časova. Forum će biti održan tokom Gradić festa 29. i 30. avgusta u Osnovnoj školi „Tvrđava“, Štrosmajerova 8, Petrovaradin. Ulaz je besplatan, svi ste pozvani, a više o forumu pročitajte na ovom linku.


KONCERT „NOVA MAĐARSKA MUZIČKA SCENA“ kao deo off programa Festivala uličnih svirača počinje u četvrtak, 29. avgusta od 21 čas takođe u OŠ „Tvrđava“, a nastupiće Artur i Fetish Section iz Segedina i Fat & Cute iz Budimpešte. Više pročitajte na ovom linku.


SILENT CINEMA KUTAK će biti smešten desno od Beogradske kapije, i to će biti mesto na kojem ćete od 29. do 31. avgusta, moći da uživate u filmovima koje nemate često priliku da vidite, a koji će sasvim sigurno biti poslastica za sve radoznale ljubitelje kinematografije. Čeka vas antologija sovjetske propagande u vrhunskim animiranim filmovima, opus jednog od najpoznatijih japanskih majstora eksperimentalnog filma Toshija Matsumota, opus legendarnog gruzijskog reditelja raskošnog stila i velike umetničke hrabrosti Sergeja Parajanova, kao i pažljivo odabrani erotski filmovi snimljeni početkom 20. veka u Austriji, Francuskoj i USA! Više pročitajte na ovom linku.


Ovogodišnji Festival uličnih svirača – Gradić fest biće otvoren tradicionalnom povorkom koja će posetioce vratiti u zlatne dvadesete godine, doba kabarea, flaper devojaka, svinga i Diksilenda! Na glavnoj bini nastupiće Belgrade Dixieland Orchestra i Adam Ben Ezra iz Izraela, dok će simultano sa glavnim programom, na različitim lokacijama u Gradiću nastupiti i drugi muzički sastavi kao što su italijanski Tinto Brass Street Band i belgijski sastav BRUiTAL.


Čekamo vas u Gradiću!


Producentski forum i koncert „Nova mađarska muzička scena“ deo su programa Interreg-IPA prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i projekta "Kaleidoskop savremene kulture i kreativnih industrija" (K3CI). Namenjen je menadžerima u kulturi i producentima iz Srbije i Mađarske. Glavni cilj projekta je jačanje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena Mađarske i Srbije kroz jačanje profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri projekta su Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Maszk i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.


O programu Interreg-IPA CBC Mađarska-Srbija

Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Po principu „zajedničkog sistema upravljanja“ zemalja učesnica – Mađarske i Srbije, program finansira i podržava projekte saradnje organizacija iz Programske oblasti – okruga Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i okruga Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji. Program pomaže razvoj i stabilnost pograničnog regiona, unapređuje opšti kvalitet života u njemu, omogućava ekonomsku saradnju organizacija iz ove dve zemlje, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i doprinosi njegovoj ekološkoj održivosti i sigurnosti. Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.