10/08/2016 20:04

Cinema City filmovi na Festivalu uličnih svirača

Tokom 2. i 3. septembra Cinema City filmovi u Gradiću

Na šesnaestom izdanju Festivala uličnih svirača, tokom 2. i 3. septembra, ne propustite priliku da pogledate sjajan filmski program koji uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival iz Novog Sada. U organizaciji festivala Cinema City, na lokaciji u Podgrađu u šancu iza Beogradske kapije, biće smešten bioskop na otvorenom po ugledu na Cinema City Open Air bioskope.Posetioci Festivala uličnih svirača moći će da, u prelepoj atmosferi jedinstvenog Podgrađa, pogledaju neke od filmskih hitova prethodnih Cinema City izdanja - ostvarenja koje je publika festivala Cinema City naročito volela.

Podsećamo da je na devetom izdanju Cinema City internacionalnog filmskog festivala, koji se održao ove godine od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, organizovana projekcija filma "Ne spuštaj roletne" Nemanje Babića - o novosadskom Festivalu uličnih svirača, koja je na najlepši način najavila kreativnu saradnju i bliže povezivanje ova dva prijateljska festivala.


Festival uličnih svirača ove godine se seli na potpuno novu lokaciju: Podgrađe Petrovaradinske tvrđave. "Festival će ove godine biti na novoj lokaciji kako bismo se još više približili elementarnim ciljevima ove manifestacije, kao što su: oplemenjivanje ulice i uopšte gradskih prostora koji nose vredno graditeljsko nasleđe, a sada i kroz decentralizaciju kulturne ponude i specifičan kulturni doprinos lokalnoj zajednici" - poručuju organizatori Uličnih svirača.


Kao i prethodnih 15 godina u programu će učestvovati izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i drugih geografski udaljenih država, a činiće ga muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru ali i radionice, konferencije, predavanja, organizovani obilasci… Lokacije na kojima će se događati festival biće: Beogradska ulica, Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova ulica sa bočnim uličicama, Rampin put (staza koja se pruža od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine do stepeništa tvrđave) i Barutana “Josif” sa okolinom.

Družimo se uskoro @ Festival uličnih svirača!