14/06/2009 11:16

Ceremonija zatvaranja festivala Cinema City

Danas, 14. juna, sa početkom u 20h u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, počinje ceremonija zatvaranja Festivala filma i medija Cinema City koji je trajao devet dana, od 6. do 14. juna.

Za novinare koji na ceremoniju dolaze iz Beograda organizovan je prevoz. Polazak iz Beograda je u 17h na parkingu Sava centra. U 20h sledi ceremonija zatvaranja festivala, nakon čega će, u 21h u press centru u Srpskom narodnom pozorištu, biti organizovana press konferencija sa dobitnicima nagrada. U 22h, u klubu „Trema“ u SNP-u, sledi žurka povodom zatvaranja Festivala filma i medija Cinema City. Polazak iz Novog Sada za novinare iz Beograda je u jedan sat posle ponoći (01h), ispred bioskopa Arena.

Na festivalu Cinema City, uz izuzetnu posećenost tokom prethodnih osam dana, prikazano je 150 filmova u 8 bioskopa, od kojih su posebne atrakcije bili bioskopi na otvorenom. Program festivala obeležile su brojne filmske premijere, gosti iz sveta filma, akademska predavanja, atraktivan festival medija, kao i propratna muzička dešavanja.