13/09/2010 13:18

Besplatne projekcije filma „Kao rani mraz“

Debitantski film čuvenog kantautora Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“ imaće svoje besplatne projekcije u letnjem bioskopu u Katoličkoj porti, koje su rezultat razgovora sa nedavno održanog prijema za porodicu Balašević u Gradskoj kući. Prva projekcija zakazana je za 19. septembar, uz prateći program koji podrazumeva druženje sa akterima filma. Kapacitet bioskopa je oko 450 mesta, a film će pogledati posetioci koji prvi zauzmu mesta. Projekcije filma će se nastaviti i narednih dana, u zavisnosti od interesovanja gledalaca. Prateći program počinje u 18 časova, dok projekcija filma u 20h. Detaljnije možete pročitati ovde.

Na festivalu Cinema City projekcija filma „Kao rani mraz“, koja se održala u sklopu netakmičarskog dela selekcije Nacionalna klasa u SNP-u, izazvala je veliko interesovanje među posetiocima i zabeležila izuzetnu posećenost. Film „Kao rani mraz„ snimljen je po knjizi-scenariju pod nazivom „Kao rani mraz (Nikolina Priča o Vasi Ladačkom)“ poznatog domaćeg kantautora. Film prikazuje poznatu priču o ljubavi, oslonjenu na autorovu „Priču o Vasi Ladačkom“, ali ovaj puta viđenu očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se desilo nakon radnje opisane u pesmi.

Glavne uloge tumače Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Mustafa Nadarević, Marko Makivić, Mira Banjac, Zijah Sokolović, Jovana Balašević, Peđa Bjelac, Danijel Kovačević, Ivan Đurić, Danica Jurčova, Radoje Čupić i Aleksa Balašević. Na realizaciji muzike za film učestovali su Márta Sebestyén, poznata između ostalog i po izvođenju numere u višestruko nagrađenom „Engleskom pacijentu“, i Georghe Zamfir, slavni rumunski virtuoz na pan-flauti, koji je izvodio numere za „Bilo jednim u Americi“, „Karate Kid“ i „Kill Bill:Vol. 1“.