05/06/2010 09:06

Bartonova “Alisa” u Dunavskom parku

Pored filma otvaranja, Oskarom nagrađenog ostvarenja pod nazivom “Tajna u njihovim očima”, i specijalne projekcije u čast slavne Džulijet Luis, „Rođene ubice“, prava poslastica za filmske sladokusce prvog dana festivala svakako je novo Bartonovo ostvarenje „Alisa u zemlji čuda“. Animirana filmska vizija istoimenog klasika Luisa Kerola, biće prikazana u savršenoj atmosferi bioskopa na otvorenom u Dunavskom parku, sa početkom u 23:30h.

Glavna junakinja Bartonovog remek-dela je Alisa Kingsli, čiji život dobija neočekivan obrt. Zaprošena od strane Hejmiša, dostojnog ali dosadnog sina lorda i lejdi Askot, u toku viktorijanske zabave koja je organozovana u njenu čast, Alisa će pobeći, bez objašnjenja, za zecom u mantilu i džepnim satom, koga je ugledala kako pretrčava dvorište.

Prateći Belog Zeca preko livade, Alisa će videti kako nestaje u zečju rupu i iznenada će upasti unutra za njim. I sama će pasti kroz čudan prolaz nalik nekom iz sna pre nego što će se naći u okruglom hodniku sa mnogo vrata. Nakon malo mučenja oko bočice pod nazivom „POPIJ ME“, čiji je sastav smanjuje i torte na kojoj piše „POJEDI ME“ koja je povećava, Alisa će uspeti da nađe način da prođe kroz vrata i uđe u čudesan svet koji njegovi stanovnici znaju pod imenom Podzemlja.

Filmske avanture počinju od danas - uživajte u programu festivala Cinema City!