19/05/2008 08:05

Awesome; I Fuckin' Shot That! u selekciji Planet Rock

SAD, 2006, 90 min
Režija: Adam Yauch
Uloge: Mike D, Adam Horovitz, Adam Yauch, Mix Master Mike, Money Mark
Selekcija: Planet Rock

Projekcija izuzetno dinamičnog filma pod nazivom Awesome; I Fuckin' Shot That, koji prikazuje koncert na Madison Square Gardensu jednog od najznačajnijih bendova današnjice – The Beastie Boys, obogatiće sadržaj Planet Rock selekcije.
Film je rezultat interesantnog eksperimentalnog poduhvata: 50 kamera je podeljeno fanovima koji su potom snimali koncert.

Masovna produkcija koncertnih filmova unela je određenu dozu monotonosti u ovaj vid audio-vizuelnog zapisa, međutim Beasty Boysi sa filmom Awesome; I Fuckin' Shot That! prave iskorak dalje, uspešno prenoseći koncertno iskustvo sa Medison Square Gardensa. 50 filmskih zapisa vrlo živopisno i originalno je dočaralo uzbudljivu koncertnu atmosferu i pozitivnu energiju nastupa uživo.

U ulozi reditelja ovog muzičkog dokumentarca pojavljuje se "Nathanial Hörnblowér" poznat kao Beaste Adam Yauch. Rođen je 1964., u Nju Jorku. Mike D i Yauch 1981. osnivaju Beatie Boyse, a nedugo potom pridružuje im se i treći član Adam Horovitz. Bend doživljava svetski uspeh, a 1993. godine osnovali su i svoju muzičku etiketu pod nazivom Grand Royal Record.