10/09/2010 07:31

Američka premijera filma „Medeni mesec“

Juče je u Muzeju modernih umetnosti u Njujorku održana američka premijera filma „Medeni mesec“ reditelja Gorana Paskaljevića. Film će se prikazivati sedam dana, potom je planirano da ga preuzme neka veća distributerska kuća koja bi se bavila njegovom daljom distribucijom.

Posetioci festivala Cinema City imali su priliku da ove godine pogledaju „Medeni mesec“ u okviru netakmičarskog dela selekcije Nacionalna klasa. Film "Medeni mesec" do sada je prikazan na festivalima u Solunu, Veneciji, Torontu, Valjadoljidu u Španiji, Abu Dabiju, Sao Paolu, kao i Geteborgu.

Nastao iz srpsko-albanske koprodukcije, „Medeni mesec“ paralelno prikazuje priče dva para, albanskog i srpskog. U pitanju su mladenci koji kreću u Zapadnu Evropu, sa ciljem da tamo pronađu svoju sreću. Međutim, uskoro otkrivaju da biti emigrant sa Balkana nije ni najmanje lako, i da ih Evropa ne dočekuje raširenih ruku...

Glumačku ekipu filma „Medeni mesec“ čine Nebojša Milovanović, Jelena Trkulja, Jozef Shiroka, Mirela Naska, Lazar Ristovski, Petar Božović, Bujar Lako, Yllka Mujo, Danica Ristovski, Mira Banjac, Vlasta Velisavljević, Ljuma Penov, dok scenario potpisuju reditelj Paskaljević i Genc Permeti.