26/02/2015 12:06

TV premijera filma “Destinacija_Serbistan” Želimira Žilnika na RTV Vojvodina

Nakon 3 ovonedeljne projekcije na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox film "LOGBOOK_SERBISTAN" Želimira Žilnika biće premijerno emitovan na 1. programu RTV Vojvodina, u ponedeljak, 02. marta, od 20:05.

Ilegalni migranti i tražioci azila u Srbiji, smešteni u azilantskim centrima nakon dramatičnih putovanja iz ratovima i nemaštinom zahvaćenih područja Severne Afrike, Bliskog i Srednjeg Istoka – prolaze kroz period adaptacije na život i društvene okolnosti u Srbiji. Međutim, u najvećem broju slučajeva njihov cilj je da stignu do zemalja Evropske Unije. Doku-drama je prostor da pored socijalno-političkog konteksta u kojem su se zatekli, pokažu i svoje individualne vrednosti, tako da postaju junaci sa kojima gledaoci mogu da se identifikuju, i čiju sudbinu i borbu sa nedaćama mogu da razumeju.



LogBook_Serbistan TRAILER from playgroundprodukcija on Vimeo.
Doku-drama, u trajanju od 94. minute, snimana je tokom 2014. godine na lokacijama u Subotici, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Bogovađi, Banji Koviljači, Beogradu i Novom Sadu. Nastala je u okviru projekta Evropske unije «Jačanje medijske slobode u Srbiji».

Informacije oko termina narednih projekcija na festivalima, rasporeda promocija u Srbiji, TV emitovanja i sl. možete pronaći na sajtu projekta: www.logbook-serbistan.net kao i na zvaničnom sajtu producentske kuće: www.playground-produkcija.net