FeeLMS for Creativity

Mladi, kreativnost i šanse za zapošljavanje su teme novog projekta Udruženja Cinema City! Oslanjajući se na bogato iskustvo organizacije festivala, izložbi, koncerata i drugih kulturnih događaja koji su mobilisale veliki broj profesionalaca i publike, želimo da podelimo svoja iskustva kako bi mladi otkrili uzbudljivi svet kreativnih industrija.

Osnaživanje mladih i potencijali kreativnih industrija su okosnica međunarodnog projekta „FeeLMS for Creativity“, jednog od 17 odobrenih projekata u okviru omladinske komponente Erasmus + programa Evropske unije. Projekat traje 18 meseci i realizovaće se u periodu od marta 2017. do septembra 2018. godine.


Udruženje Cinema City će zajedno sa partnerima iz Italije - Sineglossa, Hrvatske - Udruga Domino, Mađarske - Pro Progressione i Srbije - Kulturanova omogućiti razmenu iskustava i unapređenje veština omladinskih radnika kako bi oni dalje preneli stečena iskustva mladima iz četiri države.

Cilj projekta je da se mladi širom Evrope podstaknu da na inovativan način istraže brojne mogućnosti kreativnih industrija za stvaralaštvo, zapošljavanje i mobilnost. Kroz seriju susreta, kreativnih radionica i upotrebu specijalno dizajnirane platforme za elektronsko učenje, mladi iz četiri zemlje će imati mogućnost da upoznaju, uče i steknu nove veštine potrebne za organizaciju događaja, istraže inovacije u radu sa publikom, koriste interesantne digitalne aplikacije i ostvare sopstvene kreativne ideje.

Tokom projekta predviđeno je održavanje međunarodnog treninga za omladinske radnike u Novom Sadu, kreiranje višejezične onlajn platforme za učenje i razmenu edukativnog sadržaja, primena metoda iz kreativnih industrija u radu sa mladima u Srbiji, Italiji, Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i prezentovanje stečenih iskustava i dobrih praksi u Ankoni (Italija) u 2018. Očekujemo da projektom bude obuhvaćeno 30 omladinskih radnika i oko 600 mladih ljudi.