10/06/2016 14:57

Jedinstven portret legendarne Dženis Džoplin na festivalu Cinema City

Životna priča rok legende u selekciji Planet Rock

"Dženis kakvu nismo videli do sada: elokventna, ambiciozna, razapeta između svoje buntovničke strane i očajničke potrebe za stabilnošću"- Los Anđeles Tajms. Film "Dženis Džoplin: mala tužna devojka" biće prikazan na ovogodišnjem festivalu Cinema City, u okviru selekcije Planet Rock.

Rediteljka Ejmi Berg uranja u životnu priču rok legende, iznoseći dosad neobjavljen materijal, intervjuiše prijatelje čuvene umetnice i otkriva njena lična pisma. Ovaj sjajan portret nam daje potpuno inovativan uvid u neverovatan talenat koji stoji iza legendarnih hitova.



Kroz intervjue sa članovima njene porodice i muzičara sa kojima je sarađivala, "Dženis Džoplin: mala tužna devojka" nam pomaže da razumemo svet u kom se Dženis Džoplin formirala, kao i da upoznamo ljude koji su imali najviše uticaja na njeno stvaralaštvo, ali i na privatan život.

U javnosti, Džoplinova se često predstavljala kao raspoložena i bezbrižna, međutim, film rediteljke Ejmi Berg, otkriva i njen ranjiv karakter sklon raznim zavisnostima, kao i snažnu emotivnost koju je projektovala kroz svoju umetnost.





Popularna selekcija Planet Rock, koja svake godine izaziva veliko interesovanje publike zahvaljujući odličnom odabiru muzičkih filmova, na ovogodišnjem Cinema City festivalu, koji se održava od 25. juna do 2. jula ove godine u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, donosi nam omiljena ostvarenja publike svetskih festivala, višestruko nagrađivanje filmove i svedočanstva o stranim i domaćim muzičkim legendama.


Ne propustite odlična ostvarenja selekcije Planet Rock na #CinemaCity2016!