Otvorena

Nyitva (Open)

Žanr: romantična komedija
Zemlja porekla: Mađarska
Godina proizvodnje: 2018
Trajanje: 98 min.

Režija: Orsi Nagypál
Scenario: Orsi Nagypál

Glavne uloge: Csilla Radnay – Fanni Lehel Kovács – Bálint

Programska selekcija: Filmski program

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 00:00 - Svilara cinema 2
nedelja, 27. okt 2019. @ 17:15 - Svilara cinema 3

Pravi ljubitelji romantične komedije, imamo lepu vest za vas :) na Cinema Now moći ćete da gledate mađarsko ostvarenje Otvorena, koje nam na festival dolazi u okviru projekta K3CI.

Okosnica filma su ljubavne muke jednog para tridesetogodišnjaka, koji pokušavaju da sačuvaju vezu, ispunjenu ljubavlju ali seksualno neaktivnu, tako što će otvoriti sve karte. Nadaju se da će uspeti da izbegnu ono što deluje neizbežno – prevare i izdaju – sa kojima se suočavaju svi u njihovom okruženju. Međutim, ispostavlja se da je ovaj proces mnogo teži i bolniji nego što su očekivali, a oni nisu spremni za psihičke i emotivne posledice.

Ovo je film koji, uz neobičan i iskren humor, oslikava ženski pogled na izazove ljubavnih i seksualnih odnosa u 21. veku i koji se bavi ulogama polova i pogrešnim očekivanjima.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.Otvorena u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.