Juče

Tegnap (Hier)

Žanr: drama
Zemlja porekla: Mađarska
Godina proizvodnje: 2018
Trajanje: 118 min.

Režija: Bálint Kenyeres
Scenario: Bálint Kenyeres

Glavne uloge: Vlad Ivanov, Djemel Barek, Jacques Weber, Gamil Ratib, Johanna Ter Steege, Toulou Kiki, Feodor Atkine, Jo Prestia, Isaka Sawadogo

Programska selekcija: Filmski program

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 14:30 - Svilara cinema 1
subota, 26. okt 2019. @ 23:45 - Svilara cinema 3

Iz Mađarske u okviru prijekta K3CI na Cinema Now festival stiže i film Juče za koji je režiju i scenario radio visoko nagrađivani reditelj iz Budimpešte Bálint Kenyeres.

Film Juče kombinuje film noar sniman na dnevnoj svetlosti sa izmenjenim stanjima svesti. Ovo je film o evropskom čoveku u severnoj Africi čiji svakodnevni posao se polako pretvorio u egzistencijalnu krizu.


Glavni junak Viktor Ganc ima građevinsku kompaniju koja posluje u celom svetu. Zbog problema koji ga mogu mnogo koštati na građevini negde u severnoj Africi on mora da putuje na lice mesta (a mrzi da putuje) gde se suočava sa avetima svoje mladosti, brižljivo sakrivenima u dubinama njegove svesti.


Sastanci u državnim službama, pogrešne informacije, iznenadno pojavljivanje ljubavi iz prošlosti koja je misteriozno nestala, istraga lokalnog podzemlja da bi je ponovo pronašao... i Viktor Ganc polako klizi u lavirint u kojem se susreću prošlost i sadašnjost.


Ovo je hronika o izmenjenom stanju svesti ugrađenom u obično, svakodnevno stanje svesti.
Lavirint u koji je lakše upasti nego izaći iz njega.
Ljubavna priča o dvoje koji se ne poznaju.
Priča u kojoj se nekoliko dana pretvara u večnost, doslovno.


Glavne uloge tumače Vlad Ivanov, Djemel Barek, Jacques Weber, Gamil Ratib, Johanna Ter Steege, Toulou Kiki, Feodor Atkine, Jo Prestia, Isaka Sawadogo, a producenti su Andrea Taschler i Jamila Wenske.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.


Film Juče u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.