Granny Project

Granny Project

Žanr: dokumentarni
Zemlja porekla: Mađarska
Godina proizvodnje: 2017
Trajanje: 89 min.

Režija: Bàlint Rèvèsz
Scenario: Meredith Colchester, Ruben Woodin - Dechamps, Bàlint Rèvèsz

Glavne uloge: Rosanne Colchester, Gudrun Dechamps, Livia Rèvèsz, Meredith Colchester, Ruben Woodin - Dechamps, Bàlint Rèvèsz

Programska selekcija: Filmski program

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 15:00 - Svilara cinema 2
nedelja, 27. okt 2019. @ 17:10 - Svilara cinema 1

Granny Project je dokumentarac koji govori o razlikama među generacijama u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Mađarskoj i koji nam na Cinema Now stiže iz Mađarske u okviru projekta K3CI.

Tri unuka iz tri države kreću sa svojim bakama u anarhično, i pravo i simbolično putovanje u prošlost i zajedno prave kompleksnu priču, pa i eksperiment koji bi mogao biti značajan u pokušajima da se vrednosti 20. veka prenesu na buduće generacije. Film se na zanimljiv način suočava sa klasičnim vrednostima ali i istorijskim tabuima, a metode koje koristi su značajne jer nam daju uvid i u duh vremena u kojem žive mladi danas.

Autori ove tople i važne ljudske priče su unuci - Meredith Colchester, Ruben Woodin – Dechamps i Bàlint Rèvèsz ali naravno i njihove bake Rosanne Colchester, Gudrun Dechamps i Livia Rèvèsz :)

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.
Granny Project u Novi Sad dolazi u okviru projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.