Fran Palermo

Muzički program

Na festival Cinema Nowu okviru promocije Nove mađarske umetničke scene i projekta K3CI dolazi indie, rock ‘n’ roll, afro pop koncertna senzacija – Fran Palermo!

Jedan od najpopularnijih bendova iz Budimpešte, mađarsko-kubansko-špansko-grčkog porekla svoje fanove fascinira svežim i jedinstvenim tropskim jungle-rock zvukom ali i uvek prisutnim prizvukom Mediterana.

Bend je osnovan pre 8 godina, a do sada je osim ogromne pažnje publike, dva albuma i nekoliko EP-ja, dobio najviše glasova u nacionalnom talent show programu, nagradu “Discovery of the Year“ na Petőfi Music Awards i nominaciju "Best Hungarian Act”.

Fran Palermo su nastupali na festivalima kao što su holandski Eurosonic Norderslag, slovenački MENT, austrijski Wavves Vienna, kao i na mađarskim festivalima Sziget, VOLT i Bánkitó.

Fran Palermo u Novi Sad dolaze u okviru promocije Nove mađarske umetničke scenei projekta K3CI koji je deo Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a napravljen je za menadžere u kulturi i producente iz Srbije i Mađarske! Glavni cilj ovog projekta je unapređenje saradnje između savremenih kulturnih i kreativnih scena u Mađarskoj i Srbiji unapređenjem profesionalnih kompetencija, umetničke produkcije i prenosa znanja. Partneri na projektu su udruženje Cinema City i Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada i Udruženje MASZK i KEP-SZIN-HAZ iz Segedina.

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 21:00 - Planet Rock Music Stage