Druga strana svega

The Other side of Everything

Žanr: dokumentarni
Zemlja porekla: Srbija
Godina proizvodnje: 2017
Trajanje: 104 min.

Režija: Mila Turajlić
Scenario: Mila Turajlić

Glavne uloge: Srbijanka Turajlić, Mirjana Karanović

Programska selekcija: Filmski program

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 17:00 - Kožara cinema
nedelja, 27. okt 2019. @ 19:00 - Svilara cinema 1

Druga strana svega je pobednik najprestižnijeg evropskog festivala dokumentargog filma IDFA, a novosdska publika će imati prilike da ga gleda na festivalu Cinema Now.

Mila Turajlić, beogradska režiserka i producentkinja, govoreći u filmu Druga strana svega o biografiji njene majke Srbijanke i o njihovoj porodičnoj istoriji, zaviruje u mnoge skrivene ćoškove istorije Jugoslavije i Srbije. Hronika jedne porodice u Srbiji u ovom filmu se pretvara u portret aktivistkinje u nemirnim vremenima i preispituje odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost.

Druga strana svega je, nakon premijere na IDFA, osvojio još 6 nagrada i 10 nominacija na svetskim festivalima, a o njemu su pisali i veliki svetski mediji kao što su The New Yorker, New York Times, The Guardian, Variety, Hollywood Reporter, Le Monde i drugi.

Režiju i scenario za ovaj film radila je Mila Turajlić, producentkinje su Carine Chichkowsky, Hanka Kastelicová, Iva Plemic i Mila Turajlić, a muziku potpisuje Jonathan Morali.

Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.