28/02/2012 14:21

Uspešno završen prvi Francuski filmski karavan u Novom Sadu

Projekcijom filma "Čišćenje" čuvenog francuskog autora Tavernijea, u nedelju, 26. februara, uspešno je završen prvi "Francuski filmski karavan" u Novom Sadu, realizovan od strane Francuskog instituta u saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada i Cinema City festivalom. 

Prvi vikend, tokom kog su mogla da se pogledaju neka od najboljih ostvarenja novije i starije francuske produkcije, tematski je obeležio detektivski žanr, te se vikend odvijao pod naslovom "Zločini i misterije".

Tokom prvog "Francuskog filmskog karavana" prikazani su, pored "Čišćenja" Bertrana Tavernija, film "Časovničar iz Sent Pola" istog autora, potom novo ostvarenje Frederika Mermuda "Saučesnici", kao i "Mali poručnik" reditelja Bovoa.

Velika posećenost, naročito drugog dana, pokazala je izuzetno zanimanje domaće publike za francusku kinematografiju. Kreativna saradnja između Francuskog instituta, KCNS-a i festivala Cinema City nastaviće se i kroz naredne, planirane filmske vikende, koje će uvek pratiti drugačiji žanr i tema.