08/06/2015 14:37

Neki od najuzbudljivijih filmova Cinema City festivala na festivalu Dev9t!

Cinema City favela @ Dev9t

Uz slogan “stvaraj dalje”, na prostoru Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije), u beogradskom naselju Višnjička banja, danas u 12:00 počinje dugo najavljivani DEV9T. Od ponedeljka, 8. juna do nedelje, 14. juna, Ciglana će biti mesto okupljanja umetnika i ljubitelja umetnosti, na jedan drugačiji način. Umesto bina, DEV9T će imati favele - kreativne zone.


Cinema City će se predstaviti u okviru Cinema City favele koja donosi brojne filmove, video projekcije i neka od poznatih domaćih filmskih ostvarenja, među kojima su pobednici i neki od najuzbudljivijih filmova sa prethodnih izdanja Cinema City festivala. Iz selekcije Nacionalna klasa izdvajamo film Neposlušni Mine Đukić najbolji film 7. Cinema City festivala, Varvari Ivana Ikića koji će se takmičiti u selekciji Nacionalna klasa na predstojećem Cinema City festivalu, animirani film Technotise: Edit i ja Alekse Gajića koji je osvojio nagradu publike i priznanje za poseban doprinos razvoju srpske kinematografije na Cinema City festivalu 2009. Takođe Cinema City donosi i blok najboljih muzičkih filmova iz selekcije Film it Loud: Punčke, Filipa Meštrovića, Bosonoga - sasvim slučajna smrt, Morane Komljenović i Jazz apartment, dokumentarni film, rediteljke Biljane Čakić- Veselič. Jedno veče biće posvećeno izabranim filmovima iz jedne od omiljenih selekcija Up to 10,000 Bucks koja prikazuje ostvarenja snimljena budžetom manjim od 10.000$.

    OVDE pogledajte satnicu CINEMA CITY filmova na festivalu DEV9T

​Cinema City internacionalni filmski festival održava se po osmi put od 29. juna do 5. jula na novoj jedinstvenoj lokaciji - u novoj kreativnoj četvrti koju čine Kineska četvrt i Limanski park. Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj, filmskoj i muzičkoj sceni, ali i novom festivalskom iskustvu.