16/06/2012 07:57

Ne propustite premijere danas!

Premijere nekoliko odličnih filmova očekuju vas večeras na festivalu Cinema City. Imaćete priliku da za samo jedno veče pogledate devet filmova iz četiri različite selekcije na pet lokacija u gradu.

Takmičarska selekcija Exit point predstaviće publici film “Osvajanje” koji ujedno i otvara ovogodišnje izdanje festival, kao i odličnu komediju “So moga života”! 

Prada Replica Handbags

Osvajanje“ u režiji Gzavijea Durinžera, šaljiva, polubiografska drama o bivšem predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju, prikazuje kako izgleda pohod na vlast i osvajanje političke scene, koja je cena političke moći, šta se sa njom dobija a šta gubi. Uključujući u film svoje poznanike, pa čak i svoju devedestogodišnju majku, Di Gregorio je uspeo da napravi veliki egzistencijalistički film koji za temu ima humanu i optimističKu priču jednog šezdesetogodišnjaka koji traga za „novim ljubavnim avanturama“.

U okviru selekcije Educons Hungry Days, koja ove godine ulazi u takmičarski program Festivala, biće prikazan film „Zemlja je, nije Mesec“ portugalskog reditaljeToča. Ovaj višestruko nagrađivan dokumentarac je uzbudljiva priča o životu male civilizacije stare preko 500 godina koja je smeštena na najmanjem ostrvu na Azorskom arhipelagu.

Replica Handbags

Prvi dan Festivala ne propustite premijerno film “Metallica: Some Kind of Monster” posvećen jednom od najuspešnijih hevi metal bendova svih vremena koji otkriva intimne portrete članova legendarne Metallice. Film će biti prikazan u Areni Cineplex i “Brian Eno: Another Green World“ koji govori o svetski značajnom producentu, začetniku novog, eksperimentalnog zvuka Brajanu Inu koji je sarađivao sa bendovima poput Talking Heads, U2 i Coldplay. Kroz muzički dokumentarac “Search and Destroy: Iggy & The Stooges' Raw Power” upoznaćemo muzičara legendarnog tela i harizme, kao i uspone i padove benda The Stooges viđene iz ugla nagrađivanog reditelja Morgana Nevila.

Iz selekcije 360° biće premijerno prikazan film “Krv moje krvi” portugalskog reditalja Žoa Kanižoa. Ova odlična drama prikazuje oštrinu života u unutrašnjosti Lisabona i žrtve koje su dve žene spremne da podnesu za svoju porodicu. U okviru ove selekcije biće prikazana i komedija "Momački dani su završeni" koji govori o probuđenim dilemama i duhovitim avanturama nekoliko dana uoči venčanja.

Nabavite svoje ulaznice na vreme i uživajte premijerno u filmovima koje je festival Cinema City pripremio za vas.