22/06/2016 11:06

Ne propustite film otvaranja "Sedmica i jedan dan" koji je osvojio pažnju publike ovogodišnjeg Kanskog festivala

Film "Sedmica i jedan dan" na festivalu #CinemaCity2016

Prikazan na Kanskom festivalu, film "Sedmica i jedan dan" je topla i nežno duhovita drama koja prikazuje ljudske pokušaje i nadljudske napore da se u životu nađe smisao čak i nakon prelomnih događaja koji su ga zauvek izmenili i obeležili. Ne propustite priliku da na otvaranju festivala Cinema City, pogledate ostvarenje koje je osvojilo pažnju publike ovogodišnjeg Kanskog festivala. Film "Sedmica i jedan dan" će biti prikazan 25. juna sa početkom u 21h na bioskopu Amstel Open Air u Limanskom parku.

"Razmrdavanje publike je veliki izazov. Ubeđen sam da će emocije publike razmrdati film Asafa Polonskog „Sedmica i jedan dan“. To moje ubeđenje stoji na činjenici da godinama nisam gledao tako crnu komediju, vrlo crnu a vrlo komediju iz nesvakidašnjeg porodičnog života. Junaci još nekih filmova se ozbiljno suočavaju sa smrću, ali na jedan duhovit i vrlo originalan način. A upravo tu su emocije publike vrlo osetljive. U pitanju su „Gori gori gori“ Čanje Baton i „Roditelji“ Kristijana Tafdrupa" - poručuje selektor programa 360°, Petar Protić.



Kada se završi sedmica žalosti za pokojnim sinom, supruga će pokušati da vrati muža u rutinu svakodnevnog života. Međutim, umesto toga, Ajal počinje da se druži sa znatno mlađim komšijom, i da otkriva da u životu ima još stvari zbog kojih vredi živeti...

"Nakon ritualne sedmodnevne žalosti za sinom jedincem, otac odlazi u njegovu bolničku sobu po šareno ćebence, ali tamo pronalazi samo pokojnikovo sledovanje medicinske marihuane. Radoznao da proba laku drogu on zapravo iskonski želi da istupi iz turobne stvarnosti opustelog doma. Ipak, taj jedan dan protiče sasvim neplanirano i čudno" - reči su selektora Protić koje nas upoznaju sa ovom sjajnom dramom programa 360°.





Režiju filma potpisuje Asef Polonski, koji je diplomirao na Američkom filmskom institutu - AFI. Njegov diplomski film, "Samnang", je nominovan za nagradu Akademije 2013. godine. Njegovi kratkometražni filmovi su prikazani na festivalima širom sveta. "Sedmica i jedan dan" je njegov prvi igrani film.



Ne propustite sjajna ostvarenja selekcije 360°!


Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.


Vidimo se!