26/08/2013 12:34

Dame i gospodo vreme je za Cinema City 2013!

Danas na repertoaru

Arena Cineplex sala 5

Prvi dan festival Cinema City sa početkom u 20h u bioskopu Arena Cineplex sala 5 otvoriće neverovatno ostvarenje, filmski spektakl Đerđa Palfija pod nazivom “Finalna vezija: Dame & gospodo”. Sačinjen od segmenata 450 kultnih filmova, reditelj Palfi je uspeo da ispriča univerzalnu ljubavnu priču u kojoj glavne uloge tumače najpoznatijih glumci svetske kinematografije.

Na istoj lokaciju u 22:30 ne propustite priliku da pogledate domaći film “Led” Jelena Bajić Jočić, apoteozu odanosti i ljubavi, u kom glavne uloge tumače Velimir Bata Živojinović, Nela Mihajlović, Olga Odanović, Momčilo Otašević, Nenad Jezdić, Rale Milenković, Nedeljko Bajić, Biljana Mišić, Dubravko Jovanović, dok su specijalni gosti: Radoš Bajić i Emir Hadžihafizbegović.

Arena Cineplex sala 3

U istom bioskopu, samo u sali 3, sa početkom u 17:30, prisetićemo se tinejdžerskog doba, kada su najbolji prijatelji ceo svet i kada ne postoji ništa važnije od vremena provedenog zajedno, zahvaljujući filmu „Zauvek zajedno“ selekcije Fresh Danube Films.

Potom, u nastavku, sa početkom u 20:15, sledi još jedan film nove selekcije Fresh Danube Films - „Lokalni heroji“! Ostvarenje mladog reditelja Bakhausa, koje neće ostaviti ravnodušnim prave fanove Kurta Kobejna.

Grčki film “Radost", čiji preokret ostavlja gledaoce u neverici, dok stilizovane crno-bele slike bude najiskrenije emocije i problematične duhove prošlosti glavne junakinje, počinje u 22:30. Jedan od favorita selekcije Exit Point.


MSUV – kino sala

Kratki metar u svojoj jačini i efikasnosti sadržaja i forme počeće da se prikazuje u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u kino sali, sa početkom u 21h. U serijalu selekcije CC shorts pogledajte neka od najboljih ostvarenja kratkog metra, među kojima je i „Uspon i pad umetnosti“ Alekse Gajića, autora filma Technotise koji je obeležio Cinema City 2009! U 23h sledi film o jednoj od najinteresantnijih glumačkih ikona koje se vezuju za indie filmsku scenu - Heri Din Stenton: Delimično fikcija u okviru selekcije Planet Rock.

Amstel Open Air

Novu festivalsku lokaciju premijerno će otvoriti odličan dokumentarni film o njujorškom uličnom basketu kao načinu života i religiji brojnih fanova. Doin’ It in the Park: Pick-Up Basketball, NYC biće prikazan u 21h.

U 23h sledi film o legendarnom rege muzičaru Bobu Marliju. Film „Marli“ je životna priča o muzičaru, revolucionaru i legendi, od ranih dana pa do uspona do internacionalne superzvezde. Snimljen uz pomoć porodice Marley, film sadrži retke snimke, izuzetne nastupe i otkrivajuće intervjue sa ljudima koji su ga najbolje poznavali.


Muzej savremene umetnosti Vojvodine – galerija

U galeriji MSUV, sa početkom u 16h, možete pogledati ciklus od pet odličnih kratkometražnih filmova: Endless Day, Irish Folk Furniture, Karusel, Memento Mori, Stardust.


Želimo vam lep provod prvog dana Cinema City festivala!