03/06/2014 10:30

27 mladih filmskih profesionalaca u Cinema City Campusu

Cinema City Campus edukativna platforma, namenjena mladim autorima i filmskim profesionalcima iz zemlje i regiona (ex-YU), koncipirana je tako da im pruži set znanja i inovativnih veština i pomogne da dođu do svojih debitantskih filmova. Cilj Cinema City Campusa je da inspiriše, motiviše i ukaže dolazećim generacijama na značaj praćenja trendova u kreativnim industrijama i razmišljanja izvan ustaljenih okvira, kao i kontinuiranog usavršavanja i sticanja novih znanja.


Iako baziran na pravilima i znanju o konvencionalnoj filmskoj produkciji u Evropi, Cinema City Campus će nastojati da nadogradi postojeću praksu i kurikulume umetničkih akademija i učesnicima kroz niz radionica pruži znanja koja mogu biti dragocena za njihove umetničke poduhvate. Pored toga, omogućiće međusobno upoznavanje mladih filmskih profesionalaca, kreativnu razmenu ideja i, nadamo se, razvoj novih projekata.

Nakon vrlo uspešnog konkursa odabrano je 27 mladih filmskih profesionalaca iz regiona za učešće na Cinema City Campusu 2014. Listu odabranih učesnika možete pogledati OVDE.